Magunkról Szolnoki Zenei Fesztivál Őszi Művészeti Hetek Jegyinformáció
 
Kiemelt támogatók:OTP Bank NyRT.PORSCHE HUNGÁRIA KERESKEDELMI KFT.Támogatók:SZOLNOK MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATACOLAS-HUNGÁRIA ZRT.Együttműködő partner:HOZAM HOTEL

 

 

BEMUTATKOZUNK

Szolnokon sohasem volt olyan pezsgő és magas művészi színvonalú a zenei élet, mint az épphogy elköszönt XX. század utolsó évtizedében és napjainkban. Mára meggyökeresedett, hagyománnyá vált a tavaszi időszakban megrendezésre kerülő Szolnoki Zenei Fesztivál, valamint az év második felében sorra kerülő Őszi Szolnoki Művészeti Hetek, amelyet az ARS-IN-KOM Muűvészeti és Kommunikációs Kft. alapított és indított útjára 1993-ban. Ez egy csapásra híressé tette Szolnok nevét nemcsak a zenebarátok, hanem a művészek körében is. Budapest neve mellett Szolnoké is szerepel több világhírű művész noteszában, hiszen a főváros mellett csak a Tisza-parti városban adtak koncertet Magyarországon.

Kulturális vállalkozásunkat fesztiválok, koncertek, kiállítások és egyéb szakmai rendezvények szervezésére, magas színvonalú megvalósítására, művészetközvetítésre hoztuk létre 1991 decemberében.

Szolnok zenei életében korábban jobbára csak a város kórusai, zenekarai játszottak szerepet.
Nem voltak fesztivál jellegű zenei rendezvények. Ebbe a vákuumba tört be vállalkozásunk zenei programjaival.

De mit is jelent az ARS-IN-KOM?

ARS = művészet,
IN az invesztíció (befektetés) rövidítése,
KOM kommunikáció (tájékoztatás, közlés, információcsere).

Értékálló művek magas művészi tolmácsolásban - ez volt a jellemző az eddigi fesztiválok minden egyes előadására.
S nemcsak arra, hanem a többi programra is.

A második fesztiválnak már házigazdája is volt: a Liszt Ferenc Kamarazenekar.

A Liszt Ferenc Kamarazenekar többek között olyan zenész óriásokkal koncertezett Szolnokon, mint Maurice André trombitaművész, Isaac Stern hegedűművész, Fischer Annie zongoraművész, Murray Perahia zongoraművész, Jean-Pierre Rampal fuvolaművész. Világsztárokból a fesztiválokon, művészeti heteken soha sem volt hiány. Az eddigi fesztiválokon és művészeti heteken majd 300 rendezvényre várta a művészet barátait az ARS-IN-KOM Kft. Szolnokon, Egerben, illetve Budapesten. Ünnepi hangversenyeket rendezett a kft. a zene világnapján a fővárosban, a Parlamentben és a Magyar Tudományos Akadémián.

A hangversenyek mellett balett estek, irodalmi műsorok és kiállítások is szerepelnek a programokban.
Egy-egy évben átlagosan 9-10.000 látogatója van a fesztiváloknak.
A hangversenylátogatók a környező megyéken túl Budapestről és a szomszédos országokból érkeznek, de vannak visszatérő vendégeink Németországból, Finnországból, Hollandiából is.