Magunkról Szolnoki Zenei Fesztivál Őszi Művészeti Hetek Jegyinformáció
 
Kiemelt támogatók:
Támogatók:
Együttműködő partner:
 

 

FESZTIVÁL A HOZAM KLUBBAN

2017. május 4.  (csütörtök) 19.00 óra
Hozam Klub

ERIC EMMANUEL SCHMITT:
REJTÉLYES VISZONYOK

Előadják:
HIRTLING ISTVÁN, LÁBODI ÁDÁM

Jegyár: 2700 Ft

Az előadás támogatója:

Eric Emmanuel Schmitt: Rejtélyes viszonyok
Lövések dördülnek egy eldugott norvég szigeten, ahol a Nobel-díjas író Abel Znorko a világtól elvonultan él. A zseni magányát Erik Larsen kisvárosi újságíró zavarja meg, akinek az író hosszú évek óta először, valamiért mégis hajlandó interjút adni. De hamarosan kiderül, hogy ez a riporter nem elégszik meg a közhelyes válaszokkal. Larsen, újságíróktól szokatlan elszántsággal igyekszik kideríteni, ki az a titokzatos H. M., akinek Znorko a „Be nem vallott szerelem” című regényét ajánlotta… A szokványos kérdésekkel és okoskodásokkal induló riport során azonban egyre különösebb titkok derülnek ki egy cseppet sem hétköznapi szerelmi kapcsolatról.
A francia származású szerzőt - aki Diderot metafizikájából szerzett filozófiai doktorátust - leginkább színdarabjai és forgatókönyvei alapján tartják számon. Közel húsz művét állították már színpadra, több mint harminc országban, és négy nagyjátékfilm forgatókönyvének szerzője, melyek közül a magyar közönség a Velencei fesztivál közönségdíjával jutalmazott Moniseur Ibrahim és a Korán virágait, vagy a Diderot életéből készült A szabadgondolkodót a hazai mozikban is láthatta.
A Rejtélyes viszonyokból, amelynek főszerepét a francia ősbemutatón Alain Delon játszotta, 2002-ben a norvég Kjetil Bang-Hansen, majd 2005-ben Volker Schlöndorff készített tévéfilmet.

  • Abel Znorko: Hirtling István
  • Erik Larsen: Lábodi Ádám
  • díszlettervező: Enyvvári Péter
  • jelmeztervező: Janositz Izabell
  • dramaturg: Ruttkay Zsófia
  • rendezőasszisztens: Vajdai Veronika
  • rendező: Kolos István