Magunkról Szolnoki Zenei Fesztivál Őszi Művészeti Hetek Jegyinformáció
 
Kiemelt támogatók:
Támogatók:
Együttműködő partner:
Koprodukciós partner:
 

 

XX. ŐSZI SZOLNOKI MŰVÉSZETI HETEK

2016. november 23. (szerde) 19.00 óra
Hozam Klub

PARAÍSO NA TERRA
PÁTKAI ROZINA TRIÓ KONCERTJE

Közreműködik:
Pátkai Rozina – ének
Ávéd János – szaxofon
Ifj. Tóth István – gitár

Jegyár: 2500.-

PÁTKAI ROZINA az az énekesnő, aki Magyarországtól Amerikáig felhívja magára a figyelmet csodás hangjával, előadásával, személyiségével. Ő az, akiről már mindannyian hallottunk, akit tehetsége a legjobb énekesnők közé emelt. Pályáját klasszikus énekkel kezdte az olasz gyökerek kel rendelkező, magyar énekesnő, aki több mint négy éve robbant be a zenei köztudat ba. Számos nemzetközi verseny díjazottja, zenekarával – különböző felállásokban – a bossa nova, a brazil dallamvilág képviselői, de az improvizáció is közel áll hozzájuk. Rozina és zenekara 2014. augusztusában nyerte el dzsessz dal ka tegóriában először az amerikai Independent Music Awards szakmai díját, majd az azt követő évben első nagylemeze, a Vocé e Eu (2014) és a Samba Chuva (2015) kislemezén megjelent saját dal, az Ai, Nao (Tóth M. - Bán Zs.) is szakmai díjban részesült.

A klasszikus bossa nova album után most itt a várva várt új anyag, a saját szerzeményekből álló Paraíso na Terra című nagylemez, amelynek dalait szintén a latin dallamok inspirálták, de immár egy egyéni zenei világ megteremtésének lehetünk fültanúi. A megszokott quartet mellett cimbalmon Lukács Miklóssal, tangóharmónikán Orosz Zoltánnal, az ütőhangszereknél Dés Andrással, szaxofonon Àvéd Jánossal, elektro mos gitáron Fenyvesi Mártonnal, a zongoránál Tálas Áronnal és a New York-i trombitás Wayne Tuckerrel pszichedelikus vízekre is evezünk. A zenei anyagot főként Pátkai Rozina, Ávéd János és Tóth Mátyás jegyzi, a portugál szövegekért a József Attila-díjas Bán Zsófia írónő felel, de találunk a track-listán angol, francia és spanyol nyelvű megzenésített verseket is, Jane Tyson Clement New York-i költőnő, Szabó Ádám író és a legendás Garcia Lorca tollából. A dalok különleges hangszerelésein a lemez producere, Fenyvesi Márton dolgozott a zenekarral.

2016. december 17-én a Budapest Jazz Clubban nemcsak az új lemezből hallhatunk majd ízelitőt, hanem Rozina rajzait és montázsait is megtekinthetjük a koncerthelyszín kiállítóterében. Ha ugyanaz a mûvészi igény jellemzi képzőmûvészetét, mint az új zenei anyagot, akkor biztosak lehetünk benne, hogy meglepően izgalmas vizuális élményben lesz részünk, amely feltárja a kedves, mosolygós énekesnő hullámzó, egyensúly-kereső énjét.

Honlap: http://www.rozinapatkai.com

Facebook: https://www.facebook.com/rozinapatkai/