Magunkról Szolnoki Zenei Fesztivál Őszi Művészeti Hetek Jegyinformáció
 
Kiemelt támogatók:
Támogatók:
Együttműködő partner:
Koprodukciós partner:
 

 

XX. OSZI SZOLNOKI MŰVÉSZETI HETEK

2016. november 8. (kedd) 19.00 óra
Hozam Klub

UTAM...
HORGAS ESZTER FUVOLAMŰVÉSZ
ELŐADÓI ESTJE

Zenével, szavakkal, a klasszika és a jazz találkozása.

Közreműködik:
Lőwenberg Dániel – zongora
Révész Richárd – jazz zongora
Somogyi Lili – ének

Jegyár: 2500.-

HORGAS ESZTER fuvolaművész Artisjus díjas, köztársasági érdemrenddel kitüntetett művész.

25 CD, 1 saját könyve és 2 DVD jelent meg az elmúlt 15 évben. Hat élő koncertjét közvetítették az országos TV csatornák. Olyan világsztárokkal dolgozik, mint Al Di Meola, vagy Natalie Cole.

1992-ben a frissen megkapott diplomával 1997-ig a Weiner Leó Zeneművészeti Szakközépiskola fafúvós tanszékvezetője, majd tanára lett.

A művészetek már gyermekkorában nagy hatást gyakoroltak rá. Édesanyja Levendel Júlia író, édesapja Horgas Béla költő. Három testvére közül Ádám rendező, Péter díszlettervező, és Judit irodalmár.
A budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen szerzett diplomát. Fuvolatanárai Kovács Lóránt és Sebők Erika, kamarazenét Kurtág Györgytől és Rados Ferenctől tanult. Már húsz évesen, Adorján András svájci fuvolakurzusának ösztöndíjasa, és Jean-Pierre Rampal kurzusának résztvevője.

Húsz éves kora óta koncertezik. Több nagysikerű szólóestet adott a Budapesti Zeneakadémia Nagytermében. Olyan zenekarok közreműködésével szólaltatott meg versenyműveket, mint a Liszt Ferenc Kamarazenekar, a Budapesti Vonósok, az Amadinda Ütő együttes, a MÁV Szimfonikus Zenekar, olyan kiváló művészek voltak partnerei az elmúlt évek hangversenyein - a teljesség igénye nélkül -, mint Maurice André, Jean-Pierre Rampal, Mstislav Rostropovich, Kocsis Zoltán, Vígh Andrea, Perényi Miklós, Rolla János, Lukács Ervin, Konrád György és a Bartók Vonósnégyes.

1992-ben megalakítja a Forrás Kamarazenei Műhelyt, majd 1993. január 10-én a Zeneakadémia Nagytermében, bemutatkozó koncertet adnak.

1994-2000 rendszeresen koncertezik szólistaként és zenekari közreműködőként.

Horgas Eszter személyes varázsa, és bravúros hangszeres tudása évről –évre új produkciókat inspirál. A fuvolavirtuóz, a klasszikus zenei hangversenyek mellett, új repertoárt épít, mely nem ismer műfaji határokat. A klasszikus zene, a jazz, és a latin irányzatok nyelvét egyaránt használja. Meggyőződése, hogy a fuvolát, csak akkor emelheti a szóló hangszerek közé, ha új irodalmat hoz létre. A közönség rajongásig ünnepli az egyedülálló hangszeres teljesítményt, amit Horgas Eszter színpadi jelenléte tesz felejthetetlenné.

2000 januárjában megalapította a ClassJazz Band együttest. Számos országos turnén, világsztárok közreműködésével, teltházas koncerteken hallhatta őket a közönség. Az elmúlt 13 évben, Európa számos országában koncerteztek, de olyan országokat is meghódítottak, mint Mexikó vagy Mauritius.